Ström2 sponsrar Crossing Borders och ”Läkare Utan Gränser”

Fredrik Hjorth är finansman, entreprenör och nu äventyrare som ger sig ut på sitt drömäventyr: att fysiskt klara den vackra och historiska Camino Primitivo från Asturias till Galicien på åsnestigar, genom täta skogar, på grusvägar, över berg, korsa floder och historiska platser. Det handlar om att springa extrema 30 mil – drygt 7 maratonlopp – på 10 dagar.

En väg, men inte som alla andra – Camino Primitivo

220 000 människor beger sig årligen till Santiago de Compostela i Galicien.  Första gången någon gjorde detta var en kung, Alphonso II, på 800talet som gav sig iväg dit till fots från sitt hov i Oviedo. Hans väg kallas för den Första Vägen, på spanska blir det Camino Primitivo. Den är 30 mil lång, på smala stigar, över berg, ner i dalar, genom storslagen natur och knyts ihop av historiska platser och städer.

Hjälpa andra – Läkare Utan Gränser

Fredrik lämnar därmed tradingrummet på banken, byter kostymen mot ryggsäcken och tar första löpstegen av tiotusentals kommande i morgon den 24 juli.

Utmaningen är dedicerat till Läkare Utan Gränser.

”För mig är det viktigt att ge tillbaka och hjälpa andra. Därför har jag kontaktat en rad sponsorer inför min satsning. Jag vill att min löpning ska bidra med pengar och uppmärksamhet till Läkare utan gränser. Extrem löpning handlar om att korsa gränser, både mentala och fysiska. Så arbetar också Läkare Utan Gränser. Därför går varje insamlad krona går till dem, ” säger Fredrik.

Följ Fredrik under löpningen

Fredrik knyter på skorna, hänger på sig ryggsäcken och börjar springa den 24 juli och har planerat mellan 7 till 10 dagar för att ta sig till Santiago de Compostela. Han kommer skriva löpande under resan om sitt äventyr på www.empass.se/category/crossing-borders/ och på Facebook, www.facebook.com/myadventurecrossingborders .

Bakgrund:

Haglöfs Adventure Academy gjorde det möjligt!

I januari 2014 kom Fredrik Hjort in tillsammans med 14 andra in på en unik utbildning för äventyrare i Sverige. Ola Skinnarmo är rektor och Haglöfs är sponsor för utbildningen. Gruppen har bl.a. under tre dygn prövat på att leva utan mat, vandra långa sträckor, paddla kanot, livrädda, cykla och navigera. Efter utbildningen ville Fredrik gå vidare, anta nästa utmaning.

”Att få möjligheten att få genomföra ett äventyr jag drömt om känns fantastiskt. Tänk att jag ska få springa längs en väg som märktes upp för 1 200 år sen. Vilken grej!”

Fredriks arbete som finansman skiljer sig mycket från den utmaning han nu står inför. Men det finns också likheter. Förmågan till tålamod, uthållighet och att snabbt kunna ta rätt beslut.

”Det kommer bli roligt, det kommer bli tufft! För mig blir detta min största utmaning hittills. Det kommer bli en enorm påfrestning på kroppen och även om det är en vacker natur så kan mycket hända som jag måste vara förberedd på. Mycket planering, övning och disciplinerad träning har det varit,” berättar Fredrik.

Intervju genomförd av Stefan Thorsell, Ström2
stefan.thorsell@strom2.se

För mer information om Haglöf Adventure Academy:

Ola Skinnarmo, Ola@skinnarmo.com, 070-539 25 00
Haglöfs/ Carl Hård af Segerstad, carl.hard@haglofs.se, 0709-90 50 08

www.haglofsadventureacademy.com

Kontaktuppgifter Fredrik Hjort:
Fredrik Hjorth, fredrik.hjorth@empass.se, 0734-223370

Mer information om insamlingen till Läkare utan gränser:
https://www.betternow.org/se/crossing-borders-fundraiser .

 

Kommentarer